Fransk Bondost
En riktig bondost från den franska landsbygden. Osten är halvhård med en naturlig ostskorpa och har en arom som drar åt mild hasselnöt. En riktig familjeost!
Fransk Bondost Får
Den perfekta osten för den som önskar ett lite mildare alternativ. En milt syrlig och lite söt ost som dessutom är en bra källa till näringsämnen och mineraler. Låt den smälta i munnen tillsammans med ett glas lätt rosévin.
Fransk Bondost Får & Ko
Denna elfenbensfärgade ost har en fast konsistens och en tydlig smak av både får- och komjölk. En uppfriskande syrlighet och en mild ton av senap framträder i eftersmaken.
FRANSK BONDOST BLÅMÖGEL
En vackert blåmarmorerad ost som sakta smälter i munnen för att sedan frigöra sin distinkta men behagliga smak. Passar lika bra på delibrickan som till matlagning.
Engelbrie Creamy
Innanför den tunna kanten döljer sig en smakrik och riktigt krämig ostmassa med extra tillsatt grädde, en sk. double cream Brie.
Engelbrie Creamy Blå
Tänk dig en fransk ädelost balanserad med en rik och gräddig trippel cream ost. Denna silkeslena ostdröm är mild, krämig och lätt sötsyrlig.
Engelmanns Brie
En klassisk brie precis som vi känner igen den. Riktigt god, krämig, snövit och smörigt mild. Barnens favorit och alla vuxnas guilty pleasure.
Saint Agur
En underbart smakrik, krämig och kryddig blåmögelost av double cream-typ. Vissa säger att det här är ostarnas ost och den godaste osten som någonsin tillverkats.
Brie de Meaux
En Brie med verklig karaktär som utnämnts till “kungen av ostar”. Brie de Meaux har en mjuk doft av svamp, nötter, jord och en aromatisk smak med antydan av tryffel.
Beaufort D’Alpage
Osten har en naturlig smörighet, påminner om en ung Gruyère. En ung Beaufort har en mild, fruktig och söt arom som verkligen lyfter fram smaken av gräs och blommor.
Bleu De Basque
En lagrad getost med härlig eftersmak och fin arom av getmjölk och blåmögel. Passar perfekt på ostbrickan tillsammans med en god marmelad!
Altesse
En underbar rödkittsost från Alsace, mjuk, smakrik och krämig med en härlig nötig arom. Mildare än de vanliga rödkittsostarna och därför ett gott alternativ till Brie.
Brie Royal Tryffel
En härlig specialitet från Meaux i Frankrike. Otroligt smakrik Brie fylld med färskost och fransk tryffel. En underbar favorit på ostbrickan.
Brillat Savarin Affiné
Vår Brillat Savarin är tillverkad av mjölk med en extra tillsats av grädde. En härlig fräsch dessertost av typen “triple-cream”. Perfekt för ostbrickan.
Brillat Savarin Affiné Tryffel
En vacker liten gräddig dessertost med ett lager vit sommartryffel i sitt krämiga inre. Smaken är syrligt gräddig, något salt, med arom av skog, svamp och grädde.
Chaumes
Den här mandarinfärgade osten har en kraftig doft och en rik och fyllig smak. Insidan är blekt krämig och har en lite seg konsistens. Chaumes mognar utifrån och in och blir allt mer smakrik ju längre den lagras.
Soignon
Chèvre Getrulle
En härligt frisk och fräsch chèvre som bokstavligen smälter i munnen. Osten är lite syrlig och har en mild smak av getmjölk. Osten är slät utan hål och har en fin yta av vitmögel.
Soignon
Getrulle med aska
En klassisk färsk fransk Chèvrerulle som täckts med ett tunt lager lättsaltad aska. Den är ljuvligt krämig och har en syrlig smak med en örtig twist från askan.
Soignon
Getrulle med honung
En smakfull kombination av krämig Chèvre och äkta honung. Den vackert vita osten bara smälter i munnen. Idealisk både på ostbricka och i matlagning.
Soignon
GetBRIE
Klassisk fransk Brieost gjord på getmjölk. Den har en krämig konsistens och en överraskande kraftfull smak. Perfekt för ostbrickan eller på en skiva färsk baguett.
Bleu d’Auvergne
En ljuvligt god, aromatisk och krämig blåmögelost gjord på komjölk. Lagrad i naturliga bergsgrottor i bergstrakterna kring Auvergne.
Chèvre Getrulle
En härligt frisk och fräsch getrulle med mild smak av getmjölk. Oumbärlig i all slags matlagning där man får en mild arom av getmjölk när osten värms upp.
Chistera
En mild ost med stor personlighet. Gjord på den finaste baskiska getmjölken som sedan blandas med mjölken från tackor som betat i samma distrikt.
Coulommiers
En gräddigt krämig och milt aromatisk dessertost som älskas av alla. Brukar ibland kallas “le Petit Brie”.
Délice de Bourgogne
En fransk färskost med fin vitmögelkant och otrolig smak. Den har en riktigt fyllig krämighet tack vare att ostmassan berikas med grädde två gånger.
Brebis d’Affinois
Från det välkända Guilloteau-mejeriet kommer denna krämiga, silkeslena ost. En läcker lite söt ost i Brie-stil men mer som en Triple-creme i konsistensen.
Chevre Florette
En fantastisk getost. Osten kommer från Frankrike och är både smakrik, god och krämig. Prova gärna tillsammans med goda marmelader och knapriga kex.
Crottin de Chavignol
En liten charmig, mjuk getost från Loiredalen. Ljuvlig på ostbrickan tillsammans med färsk frukt.
Coeur de Lion – Brie
En klassisk Brie med ett vackert tunnt skal och ett krämigt och gräddigt inre. Ett måste på ostbrickan.
Epoisses AOP
En ost från norra Bourgogne – känd för sin kraftfulla doft och sitt rinniga, milda inre. Doften har noter av vegetation, medan smaken är enkel, subtil och balanserad, med inslag av torkad frukt.
Grand Rustique
En klassisk och aromatisk brieost med låg fetthalt. Osten är underbart krämig och när den är fullt mogen utvecklar den en ganska kraftig doft och smak. Passar utmärkt till alla ostbrickor.
Langres AOP
En delikat kittost i brännande tegelfärg. Man finner en lätt sälta i smaken och osten verkligen smälter i munnen. Det skall även tilläggas att osten affineras i Champagne.
Comté AOP Juraflore
24-3O mån
Grottlagrad i perfekta förhållanden i minst 24 månader. Osten lagras i över två år vilket ger den fullmogna osten en exceptionellt nötig karaktär, och en kryddigt fruktig arom.
Comté AOP Supreme EKO
En ekologisk Comté grottlagrad under exemplariska förhållanden. Osten har en exceptionellt aromatisk och fin nötsmak med söta, fruktiga övertoner.
Comté AOP
6-8 mån
Tillverkad av mjölk från kor av rasen Montbeliarde från Jurabergens sluttningar. Det ger en exeptionellt bred arom och mjukt sötaktig nötig smak!
Comté AOP Juraflore
15 mån
Tillverkad av mjölk från Jurabergens kor och lagrad i grottor i perfekta förhållanden i minst 15 mån. Smaken är mild och aromatiskt nötig
Itche Bai
En mixost gjord på mjölk från baskiska får och getter. De två mjölktyperna tillsammans resulterar i en otroligt fin blandning som ger osten en len och mjuk smak.
Coeur de Lion – Supreme
En fantastisk Brie med en underbar smak. Osten är väldigt fin på ostbrickan tillsammans med en söt marmelad och knapriga kex.
Duo Brie Tryffel
En mjuk vitmögelost mixad med aromatiska bitar av vit sommartryffel och tryffelarom. En underbar gräddig triple-cream med en härligt jordig doft och underbar smak av tryffel.
Saint Albray
Denna blomformade ost är en uppskattad blandning av kitt och vitmögel. Saint Albray påminner om en vanlig camembert, men är som ung mer mild och len i smaken.
St. Marcellin
En riktigt läcker liten vit-mögelost. Strukturen hos den unga osten varierar från fast till mycket rinnande och den har en mild, något salt smak. Tips: värm försiktigt till en minifondue!
Morbier AOP
Morbier är en doftrik ost med en överraskande mild, fyllig och nötig smak, följd av en svagt bitter eftersmak. Den tillverkades ursprungligen av den överblivna ostmassan från Comté.
Le Roulé
Ostälskarens egen rulltårta! En mjuk och lätt färskost fylld med ett läckert urval av örter och vitlök. Sagolikt god att bre på ett rostat bröd och ett tjusigt inslag på ostbrickan.
St. Felicien Tentation
Osten lagras under 2-3 veckor och utvecklar en blommigt aromatisk mjölkig smak med ton av svamp och grädde. En mycket krämig, smörigt mild och gräddig ost.
Bleu De Basque Brebis
En lagrad fårost med härlig eftersmak och fin arom av fårmjölk och blåmögel. Passar perfekt på ostbrickan tillsammans med en god marmelad!
Valencay AOP
En exklusiv pyramidformad dessertost av getmjölk täckt av aska. Den har en mild, syrlig och något nötig smak.
Tomme de Chevre
Vår gräddiga och smakrika Tomme De Chèvre är en ost som man inte vill vara utan. Denna oemotståndliga ost passar perfekt till helgens ostbricka och kanske blir detta en ny favorit i ostdisken.
Ossau Iraty AOP
Aromatisk traditionell fårost från Pyreneerna.
Coeur Basque ondua
Traditionellt tillverkad ost, för den som vill ha mersmak. En 1O–12 månaders extra lagrad bondost. Aromatisk med fin sälta och härlig textur.
Mont d’Or
En mjuk, krämig och vackert orange ost som endast tillverkas säsongsvis mellan september och mars. Prova den halvsmält i sin egen ask efter en liten stund i ugnen – en läcker liten ostfondue!
Etorki
En traditionell ost gjord på kärnpressad fårmjölk. Osten har en söt och jordig arom med en svag ton av karamell efter lagring. Fungerar utmärkt i matlagning men minst lika bra till delibrickan.
Bethmale
Denna halvhårda ost har en mild och rik smak med toner av jord och svamp. Till utseendet skiftar färgen från elfenbensvit till gul och den utmärker sig med dess karaktäristiska avlånga hål.
Rochebaron
En krämig och gräddvit, smakrik ost. Komplex och tillfredställande i smaken utan att vara skarp eller aggressiv. Tillverkad i samma mejeri som tillverkar Saint Agur.
Engelmanns Raclette
En kryddig och aromatisk Racletteost med kraftfull smak. Perfekt till gratänger och varma mackor. En praktisk fyrkantig form som ger fina skivor.
Le Campagnier
En otroligt smakrik, krämig och silkeslen ost av brietyp med ett härligt bärnstensfärgat skal. Genom en speciell ultrafiltreringprocess bevaras mjölkens mineraler och proteiner.
Le Fromager
Mycket krämig vitmögelost med extra tillsatt grädde, en sk. double cream Brie, tack vare en unik ystningsprocess får den en mycket tunn ”kant”.
Roquefort AOP
En klassisk, mycket fin Roquefort gjord på fårmjölk av absolut bästa kvalitet. Fyllig och härligt intensiv i smaken. Smälter som smör i munnen.
Camembert au lait cru
Camembert Au Lait är en god fransk dessertost som är ett måste på ostbrickan. Detta är en mjuk vitmögelost med vitt kittskal som är otroligt smakrik och krämig.
Fourme d‘Ambert AOP
En mild, cylinderformad mögelost från Auvergne som är trevlig att se på. Den är mjuk och krämig, något fastare än en roquefort och har en mild blåmögelsmak med ton av frukt.
Caprinelle
En fransk hård getost av mildare karaktär. Lagrad i minst fem månader. Den har en nötig, frisk och fyllig smak och avnjutes gärna till jordgubbar, kex och ett fylligt glas vin.
Roquefort AOP Papillon Svart
Smaken är aromatiskt intensiv med fin blåmögelarom och syrliga nyanser. Den mjuka och krämiga osten är rik på både söta och salta smaker med en härlig kvardröjande arom.