Getostbruschetta

 

Getostbruschetta

GETOSTBRUSCHETTA ca 20 st

ca 170 g  No 8 Engelmanns Chèvre Getrulle

2 röda paprikor 

2 msk Creme Fraiche

Baguette ca 20 skivor 

Smör (att steka i) 

Färsk timjan

No 222 Engelmanns Silverlök-konfit

 

GÖR SÅ HÄR:

1.  Sätt ugnen på 250 grader 

2.  Lägg de hela paprikorna på en ugnsform och rosta i ugn tills skalet är svart (ca 20 min).

3.  Låt paprikorna svalna och dra sedan bort skalet, töm kärnhuset och finhacka ”paprikafiléerna”. 

5.  Smula ned Chèvreosten i en bunke och tillsätt den hackade paprikan samt Creme Fraiche.

6.  Blanda ihop ingredienserna med en gaffel och ställ in i kylen. 

7.  Skiva baguetten i centimetertjocka skivor och stek dem i smör på båda sidor. 

8.  Ta ut Chèvrecremen från kylen och lägg ett par teskedar på varje brödskiva. Se till att smeten täcker hela brödet. 

9.  Gratinera i ugn på grillfunktionen i ca 3 min eller tills de fått färg.

10. Toppa med hackad timjan och en klick Silverlök-konfit. 

Servera gärna som tilltugg till Delibrickan.