Het Red Devilpasta med chorizo

 

Het Red Devilpasta med Chorizo

INGREDIENSER (2 port.):

  • 1 matsked olivolja
  • 1 liten rödlök (fint hackad)
  • 1 het röd chili (fint hackad)
  • 100 g chorizokorv (fint hackad)
  • 150 g passerade tomater
  • 1/4 tesked torkad oregano
  • 200 g linguinepasta
  • 100 g Red Devil-ost (smulad eller riven)
  • Färsk basilika
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Stek löken mjuk i olivolja, tillsätt chili och stek även den mjuk. Ställ åt sidan.
  2. Stek chorizon hårt tills köttet är nästan knaprigt, häll av eventuell överflödig olja och ställ åt sidan.
  3. Häll över lök, paprika, chorizo och oregano i en stor kastrull tillsammans med passerade tomater och koka upp tills det bubblar. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda försiktigt medan pastan kokar.
  4. Koka linguine i en stor kastrull med kokande saltat vatten tills den är al dente.
  5. Häll av vattnet och rör ner pastan i såsen, blanda väl och strö över osten så att den smälter lätt.
  6. Toppa med färsk basilika och servera genast.