Het Red Devilpasta med Chorizo
INGREDIENSER (2 port.):
- 1 matsked olivolja
- 1 liten rödlök (fint hackad)
- 1 het röd chili (fint hackad)
- 100 g chorizokorv (fint hackad)
- 150 g passerade tomater
- 1/4 tesked torkad oregano
- 200 g linguinepasta
- 100 g Red Devil-ost (smulad eller riven)
- Färsk basilika
- Havssalt och nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Stek löken mjuk i olivolja, tillsätt chili och stek även den mjuk. Ställ åt sidan.
- Stek chorizon hårt tills köttet är nästan knaprigt, häll av eventuell överflödig olja och ställ åt sidan.
- Häll över lök, paprika, chorizo och oregano i en stor kastrull tillsammans med passerade tomater och koka upp tills det bubblar. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda försiktigt medan pastan kokar.
- Koka linguine i en stor kastrull med kokande saltat vatten tills den är al dente.
- Häll av vattnet och rör ner pastan i såsen, blanda väl och strö över osten så att den smälter lätt.
- Toppa med färsk basilika och servera genast.