Sortiment / Ost / Holland

HolLAND

Beemster Classic

18 mån

En fast ost med djupt fyllig och komplex smak och arom. Lagrad i minst 18 månader. Osten har jämt fördelade små kristaller, vilket kännetecknar en riktigt proffsigt lagrad Gouda.

Beemster Royal Grand Cru

Lagrad i perfekta förhållanden där den övervakas, vänds och tvättas regelbundet. En fyllig och krämig ost med en utsökt, något söt, kolaaktig smak med mognadskristaller i full utveckling.

Beemster XO

26 mån

En ost med rika smaknyanser av smörkola, whisky och pekannötter. Krämig med fina kristaller som ger den speciella “crunch” som är karaktäristisk för långlagrad ost.

Get Blåmögel EKO

En storsäljare, år efter år. En härligt krämig och mild getost med Roquefortkaraktär, något söt med jordnära noter. Den här otroligt fina getosten sitter säker på ostbrickan, om vi får vara med och bestämma.

Getost lagrad

En lagrad getost som har vunnit Global Cheese Awards GOLD. Den här osten är något alldeles extra, krämig och mjuk, smakrik och aromatisk med en pikant, men inte påträngande smak av getmjölk. 

Getost mild

En krämig getost som är rund och mild i smaken. Tillverkad av getmjölk av högsta kvalitet och lagrad i ca 4 veckor.

Rökt ostkorv

En intressant, bokvedsrökt ost i korvformat. Den har en mild och fin konsistens med härlig rökarom, lite åt baconhållet men utan att tappa den krämiga, självklara smaken av ost. Enkel att skiva.

Wyngaard Chevre Affine

En hård getost med en något söt smak av valnöt och créme fraiche. Denna ost har tilldelats pris för bästa getost vid världsmästerskapet för ostar i Wisconsin 2016. 

Prima Donna Maturo

Efter 12 månaders lagring nås statusen Prima Donna Maturo. Den har en härlig arom, pikant och tydlig smak med små saltkristaller. En riktigt god hårdost.

Prima Donna Forte

Den perfekta Prima Donnan lagrad i 24 månader. En pikant, kraftfull och aromatisk smak med saltkristaller och klassiska drag – en strålande stjärna i köket.

Prima Donna Eko

en ekologisk prima donna som har En pikant, kraftfull och aromatisk smak med saltkristaller och klassiska drag.
Servera som den är eller gratinera, smält, riv eller strö. Denna krämiga ost ger smakminnen du sent glömmer.

Old Amsterdam

Ett välklingande namn i ostkretsar. Bondosten med underbart kraftig och fyllig smak. En lättskuren Gouda med härliga saltkristaller som vittnar om en fin ålder.

Gouda Black Lemon

Inspirerad av det orientaliska köket där citron ofta används för smaksättning. Den mörka färgen, mjuka konsistensen och uppfriskande smaken av citron och lime är en gourmetupplevelse utöver det vanliga.

Gouda Pesto Verde

En härligt grön och krämig Gouda med smak av Italien. Basilika och vitlök ger osten en intensiv pestosmak. Passar perfekt till din hemlagade pizza eller sallad.

Gouda Tryffel

En mycket krämig Goudaost, smaksatt med små bitar av läcker svart sommartryffel. Perfekt balanserad i smak och helt underbar att riva över alla slags maträtter.

Ribeaupierre
Chèvre EKO

En riktigt härlig getost med rödkittskaraktär. Osten är kompakt, fylligt krämig och smakrik och näst intill beroendeframkallande. Fin konsistens som gör den lätt att hyvla. 

Tryffelost Prosecco

En fyllig, aromatisk ost av goudatyp, fylld med italiensk sommartryffel och affinerad med bubblande Prosecco. En riktigt lyxig ost och en lyckad kombination av smaker. Utsökt tillsammans med ett glas bubbel! 

Willem Van Oranje Kaas

En underbar, kryddig och fylligt aromatisk ost. Fin sälta med små kristaller, lätt krämig och vackert gyllengul. En riktig favorit bland de lagrade holländska ostarna!

Reypenaer – 24 mån

En mjuk, gräddig ost av Goudakaraktär med fin sälta och intensiv smak och doft. Härlig arom av frukt och nötter.