Sortiment / Ost / Italien

ITALIEN

Buffelcamembert

Denna utsökta Camembert är tillverkad av 100% italiensk buffelmjölk och har en mjuk och härligt krämig konsistens. Avnjuts gärna med mousserande vin.

Buffelcamembert Tryffel

Camembert tillverkad av 100% italiensk buffelmjölk. Den härligt mjuka och krämiga konsistensen i kombination av en subtil smak av tryffel är magisk.

Cremoso Al Tartufo

En extremt krämig gorgonzola så slät så att den nästan är flytande. Infuserad med en hemlig tryffelblandning och sedan täckt med fina flingor av torkad tryffel.

Vacche Rosse Parmigiano Reggiano

Vacche Rosse betyder ”Röda Kor” på italienska och osten har fått sitt namn från den röda Reggiana-kon. Kallas ofta ”mamman av Parmesan” för sin intensiva smak! 

Parmigiano Reggiano DOP

24 mån

Tillverkningen Parmesanost är strängt reglerad och den har troligen smakat likadant sedan 1300-talet. Gör sig oförskämt bra i all matlagning.

Parmigiano Reggiano DOP

36 mån

Denna fina Parmesan har en karaktärsfull smak och arom. En utmärkt smaksättare till alla italienska rätter. 

Parmigiano Reggiano FATTORIA

En klassisk italiensk riktigt smakrik parmesanost med en nötig och rund smak. Fantastisk både i matlagning och på ostbrickan. Aromatisk, lagom salt med en tät och fin textur. 

Grana Padano

10 mån

En välsmakande hårdost som är vacker och smakrik och liknar sin förebild Parmigiano Reggiano. Vi klassar denna produkt som en av de främsta matlagningsostarna.

Taleggio DOP

Tallegio görs bara av den allra finaste mjölken som pastöriseras för att sedan ystas på italienskt vis. Osten har en lång och fin eftersmak och passar utmärkt till ett glas vitt vin. 

Taleggio Tryffel

En härlig, klassisk rödkittsost smaksatt med tryffel. Ljuvligt krämig och mjuk ost med en tydlig svamparom, som gör den här Taleggion till något alldeles extra! 

Taleggio DOP GILDO

En opastöriserad och halvmjuk kittost. Osten har ett tunt skal och en kraftig arom, men smaken är krämig och mild. Njut av osten tillsammans med knapriga kex och en god marmelad. 

Taleggio DOP
EKOLOGISK

En ekologisk, ljusgul och underbart krämig rödkittsost med rödblossande kittskal. Taleggion har en lätt ton av tryffel och passar utmärkt ensam på ostbrickan. 

Pecorino Toscana Tryffel EKO

En ekologisk Pecorino från Toskana fylld med tryffel. Den har en kraftfull intensiv doft och smak. Att tryffera en Pecorino är som att blanda guld med guld, det blir makalöst bra.

Moliterno

Pecorino Sardo Tryffel 

En underbar Pecorino med balanserad tryffelsmak. Tryffelkrämen ympas in i osten efter att den mognat och ger ett vackert marmorerat utseende.

Moliterno

Pecorino Sardo 

Är du ute efter en spännande fårost till ostbrickan så är Pecorino Sardo din ost. Just denna njuts bäst med ett potpurri av kallskuret från Italien och en näve oliver.

 

Pecorino Romano

När man pratar om Pecorino så är detta en riktig klassiker. En salt och kryddig Pecorino som lagras i 8 månader. Tack vare sin tydliga sälta blir den ett strålande hjälpmedel i köket. 

Provolone Picante

Den runda formen är ett resultat av den speciella ystningen, där ost-trådar bildas och spinns runt varandra. En pikant smak som gör sig väldigt bra till matlagning. 

La Tur

En riktig liten lyx-ostbakelse från Piemonte-distriktet. Tillverkad av en kombination av ko-, får- och getmjölk. Det ger en gräddigt, krämig ost som mognar utifrån och in, med härligt mjuk arom av svamp och creme fraiche.

Gorgonzola Mascarpone

En riktigt spännande blandning bestående av Mascarpone och Gorgonzola. Helt klart en ny kompis i köket.

Piave Oro del Tempo

Italiensk hårdost från bergskedjan Dolomiterna, vid floden Piave. Smaken är rund, nötig med fin syra och påminner om Parmesan och Gruyère. 

Gorgonzola
Dolce DOP

Dolce betyder söt på italienska, men man kan det även tolka det till mild och ung. I det här fallet pratar vi om en mild Gorgonzola med mjuka söta toner. En smak som blivit enormt populär. 

Gorgonzola
Piccante DOP

Över 90 dagars lagring kan inte bli annat än en pikant upplevelse av bästa sort. Vår mest vällagrade och kanske godaste Gorgonzola.

Gorgonzola Dolce DOP

”SKEDGORGONZOLA”

En oemotståndlig och sanslöst krämig, mild men kryddig ost. Vill man bara köpa en enda ost till ostbrickan så måste det bli denna. Perfekt att doppa baguetten i.

GORGONZOLA
MOUNTAIN DOP

Denna tjocka, skivbara ost har en mjuk konsistens och mild blåmögelsmak – inte lika skarp som roquefort eller stilton.

Moro Formaggi

Ubriaco Alla Birra

Osten mognar nedsänkt i fatöl och får sedan torka naturligt tills skalet utvecklar en bärnstensfärg som bidrar till den karaktäristiska smaken.

Moro Formaggi

Ubriaco Pinot Rosé

Efter lagring sänks osten ner i ett ekologiskt mousserande rosévin för att sedan begravas i rosenblad. En vacker och otroligt krämig ost till ostbrickan!

Moro Formaggi

IL Saporito

Denna ost produceras i Natisone, där de italienska och österrikisk-ungerska matkulturerna möts. Skalet på osten täcks med hö under lagringstiden vilket ger osten sin karaktäristiska doft.

Moro Formaggi

Ubriaco Al
”Prosecco Doc”

Denna ost får ligga nedsänkt i tunnor fyllda med Prosecco DOC. Det resulterar i de typiska aromer som kännetecknar Prosecco: blommor, äpple och päron. 

Moro Formaggi

Choco 21

Vill du inte behöva välja mellan dessert eller ost så är denna ost perfekt för dig! Osten har badat i chokladlikör och sedan toppats med kakaopulver och chokladbitar.

Occelli

AL MALTO D’ORZO E WHISKY

En härlig dessertost som långlagras med Whisky och har en söt och kraftfull smak med mycket behagliga efterdyningar.

Occelli

AL BAROLO

Framställs med hjälp av pressrester från Barolovin. Under de sista månaderna av lagringsprocessen utsätter man osten för en total berusning, genom att sänka ner den i vinet. 

 

Occelli

NEL FIENO MAGGENGO

En hårdost av get- och komjölk. Osten affineras med öl och mognar insvept i nyskördat vårhö från bergstrakterna och som berikar med arom och doft.

Occelli

FOGLIE DI CASTAGNO

En lagrad hårdost framställd av en blandning av får- och komjölk. Kastanjeblad ger osten en speciell, kryddig karaktär. Osten har små markerade saltkristaller och smälter i munnen. 

Occelli

CON FRUTTA E GRAPPA DI MOSCATO

Underbar ost som affinerats med Grappa och är utsmyckad med olika torkade frukter på skalet. Osten tillverkas av ko-och fårmjölk eller ko– och getmjölk beroende på årstid. 

Pecorino Saffran & Svartpeppar

En fantastisk Pecorino med väl balanserad smak och arom. Färgen är vackert halmgul av saffranskrydda och smaken får sting av krossade svartpepparkorn. 

Pecorino Chianti

En otroligt fin, lagrad Pecorino med arom av Chiantivin. Osten är kompakt och kornig, färgad mörkrosa av sitt vinbad. Ett riktigt spännande alternativ i ostdisken!