Kronärtskocksdipp

 

Kronärtskocksdipp

KRONÄRTSKOCKSDIPP

180 gram (1 ask) No 3 Engelmanns Kronärtskockor (inklusive olja)
Ca 150 g riven No 9 Le Gruyère Reserva
1 kruka bladpersilja
Rivet citronskal från en citron
Citronsaft från en ½ citron
2 grillade vitlöksklyftor
Salt
Chiliflakes

 

GÖR SÅ HÄR:

1.  Stek vitlöksklyftor med skalet på i stekpanna eller ugn (200 grader ca 10 min) tills skalet fått en gyllene färg. Låt sedan svalna något.

2.  Häll kronärtskockorna, inklusive oljan, i en skål.

3.  Tillsätt fint riven Gruyère, hackad persilja, citronskal och citronsaft.

4.  Pressa ut vitlöken ur sitt skal i skålen.

5.  Krydda med salt och chiliflakes.

6. Mixa grovt med stavmixer.

 

Dippa och njut!