Kronärtskocksdipp
KRONÄRTSKOCKSDIPP
180 gram (1 ask) No 3 Engelmanns Kronärtskockor (inklusive olja)
Ca 150 g riven No 9 Le Gruyère Reserva
1 kruka bladpersilja
Rivet citronskal från en citron
Citronsaft från en ½ citron
2 grillade vitlöksklyftor
Salt
Chiliflakes
GÖR SÅ HÄR:
1. Stek vitlöksklyftor med skalet på i stekpanna eller ugn (200 grader ca 10 min) tills skalet fått en gyllene färg. Låt sedan svalna något.
2. Häll kronärtskockorna, inklusive oljan, i en skål.
3. Tillsätt fint riven Gruyère, hackad persilja, citronskal och citronsaft.
4. Pressa ut vitlöken ur sitt skal i skålen.
5. Krydda med salt och chiliflakes.
6. Mixa grovt med stavmixer.
Dippa och njut!