
Engelalp
Den släta texturen och den aromatiska, fylliga smaken är det som utmärker den här Gruyèreliknande ostspecialiteten gjord av opastöriserad alpmjölk. En ny ”must have”-ost till delibrickan.

Engelalp Creamy
Först slås man av den härligt lena och täta texturen och sedan utvecklas den nötiga och mogna smaken av denna lagrade pärla. Helt klart ett måste på delibrickan.

Engelalp Tryffel
En festlig och smakrik alpost för den som gillar tryffel. Den här osten är härligt len och tät med synliga bitar av finaste sommartryffel. Perfekt när du vill bjuda på något lite extra.

Kaltbach Creamy
En underbart krämig, grottlagrad ost av Gruyèretyp med nötig, mogen smak. Med färsk frukt eller ett lätt vitt vin utvecklas den fulla smakpotentialen hos denna ost.

Thunderstorm
När en lärling tillsatte alldeles för mycket grädde till en klassisk alpost fick man som resultat denna aromatiska bergsost! Den har en exceptionellt krämig konsistens och går bra ihop med kött.

Gruyère Resérve
9 månader
En elegant Gruyère som passar vid alla tillfällen. Om du vill överraska dina gäster, servera den här osten som ett knaprigt skal till en fransk löksoppa. En upplevelse du sent kommer att glömma.

Gruyère Grottlagrad
12-14 månader
En perfekt kombination av sälta och fin konsistens. Smaken är fruktig och kraftfull, med övertoner och arom av hö och nötter.

Gruyère Grottlagrad
16-18 månader
Vår finaste Gruyère som nästan bör avnjutas andaktsfullt. Den mjölkvita färgen skvallrar om en lång lagringstid och är en kvalitetsstämpel när det gäller Gruyère.

Gruyère Resérve Super Cut
(limpa)
En klassisk Gruyère i en annorlunda form, för den som föredrar en rektangulär ost. En perfekt kombination av sälta och fin konsistens. Smaken är mjuk och aromatisk med noter av hö och nötter.

Gruyère Supreme EKO
Vår ekologiska Gruyère med utmärkt arom och fyllig smak. Verkligen en ost för den medvetne finsmakaren. Passar perfekt i en sommarsallad tillsammans med något från grillen.

Kaltbach Gold
Ostmästarna på Kaltbach har hittat den perfekta balansen i denna skapelse – en läcker, grottlagrad ost med en subtil, nötig, pikant smak och en lätt sälta och ton av karamell.

Engelmanns Alpost
En av våra bästa ostar från den schweiziska ostfloran. En härligt vällagrad smakrik ost från Engelmanns som garanterat får kunderna att komma tillbaka många gånger.

Appenzeller Classic
En bra introduktion till Appenzellers sortiment. Med en rund och krämig smak perfekt i varma maträtter som en Croque monsieur eller varför inte en hembakad pizza. Även en höjdare på ostbrickan.

Appenzeller Creamy
Appenzeller Rahmkäse är en halvhård, krämig och lite kryddig ost med nötig och mogen smak av vilda alpörter. Osten tvättas under lagringen med vin och särklit utvalda örter efter traditonellt recept.

Appenzeller Edel
En riktig smakupplevelse! En fullmogen ost med balanserat kryddig karaktär och fina saltkristaller. Nio månaders regelbunden affinering med den unika örtblandning som blivit Appenzellers varumärke.

Appenzeller Raclette
En Appenzeller med kraftfull smak, extremt krämig konsistens och fantastiskt bra smältegenskaper.

Appenzeller EKO
Endast ett fåtal känner till de örter och kryddor som tillsammans med vitt vin används vid mognadsprocessen. Den kortast lagrade av våra Appenzeller, med en rund och mild smak.

Appenzeller Extra
Vår främsta och mest lagrade Appenzeller. En vacker och välsmakande alpost i elegant förpackning. Efter 6 månaders lagringstid är den beviset på att den hemliga mognadsprocessen fortfarande är aktuell.

Appenzeller Surchoix
En ost som bokstavligen tvättas i vin och örter under lagringstiden. Smakar lika bra som den ser ut, med en blommig smak av kryddor. Avnjuts med fördel till ett glas fruktigt vin.

Chällerhocker
Krämgul, kristallrik, aromatisk med noter mot hö och kola – det kan inte bli bättre. Lagras i ca 8 månader och när den är klar att ätas frigörs aromen av örter och lök, nötter och kola med en sista citrusnot.

Mont Vully – Black Label
En långlagrad mjuk Mont Vully. Härligt krämig med en kraftfull och fin arom. Osten affineras under lagringen med Pinot Noir som bidrar till den kryddiga smaken. Helt klart en ny favorit.

TÊTE DE MOINE AOP
En ost från de Schweiziska Jurabergen. Osten formades som en cylinder och skulle då föreställa en munkhjässa, som måste ansas titt som tätt. Kvar av den humorn är en riktigt god ost.

Maxx 365
En ost lagrad i 365 dagar för riktiga njutare. Mycket saltkristaller och stark i smaken. Väldigt populär ost i butiker i Europa.

Grottlagrad Emmentaler EKO
Vår fina ekologiska Emmentaler, med sina karaktäristiska rund hål, grottlagras i ca 12 månader. Den har en härlig gulaktig färg och är mild och fin med en välbalaserad, lätt smörig, något söt smak.

Raclette Valdor
Vill du ha en Raclette med mer karaktär! Låt oss presentera karaktär i kubik: en Raclette som är lagrad mellan 4 – 5 månader, mer mogen i smaken och perfekt för finbesöket.

Kaltbach Raclette
En ljuvlig, halvhård ost med naturlig skorpa. Den passar perfekt till gratänger och varma mackor. Servera den gärna smält över läckra charkuterier.