Sortiment / Ost / Spanien

SPANIEN

Iberico Reserva

12 mån

Iberico Reserva är en utsökt lagrad ost gjord på en mix av pastöriserad ko- får- och getmjölk. Doften är rik och påminner om parmesan. Osten har en rund, välbalanserad smak och konsistens.

Manchego

6 mån

En mild Manchego med en tydlig syrlighet, med toner av karamell och nötter. Lika vacker som sina släktingar med det mönstrade skalet. Älskas av både ung och gammal. 

Manchego

6 mån opastöriserad

En Manchego tillverkad av opastöriserad fårmjölk får en tydligare karaktär, beroende på den speciella lagringen. Smaken är mild och syrlig med toner av söt kola och nötter. 

Manchego

12 mån

Kungen av Spanien, enligt oss. En legendarisk ost med klart mogen smak av fårost. Reserva är något mörkare i färgen, lite kolaaktig i smaken, med en något pepprig efterton.

MONTE ENEBRO

En spansk prisvinnare, handgjord i staden Avila av familjen Baez, som arbetat med ost i generationer. Denna krämiga getost har mognat i den spanska hettan för att till slut få en frisk, lätt och syrlig smak. 

Valdeon

En trevlig ost från dalen i Valdeon. En blandning av ko- och getmjölk som lagras i ungefär 60 dagar innan den slås in i vackra lönnlöv för att sedan skickas till oss. En kryddig ost, med en naturlig sälta. 

QUESO Al vino

En pastöriserad getost marinerad i spanskt rödvin. Den har en härligt mjuk konsistens och en syrlig och mjukt sötaktig arom.

QUESO AZUL DE HOjA

En riktigt fin mögelost tillverkad av fet komjölk från norra Spaniens bergstrakter. Ostarna lagras av tradition i naturgrottor i ca två månader. Lagringen ger en krämig ost med härligt kraftfull smak och arom.

QUESO DE CABRA

Ostens ljusa färg visar tydligt att den är tillverkad på getmjölk. Men när du sätter tänderna i den så är det inte lika självklart. Den har nämligen en nötig smak, där mandel möter hasselnöt och skapar en trevlig symbios.