Om oss

Så började det – en resa i europeiska smaker

Engelmanns smakresa började en höstdag 1988. Det var den dagen som Tomas Engelmann kom till Stockholm från Wiesbaden, Tyskland. Under 20 år försåg han de svenska matbutikerna med inlagda delikatesser, något som fortfarande var svårt att få tag på i Sverige vid den tiden. Minns ni när självplock av inlagda oliver, vitlökar, kronärtskockor och tomater blev populärt? Det konceptet var signerat Engelmanns.

Vi väljer – du njuter

2008 tog den nya generationen Engelmann över och skiftade fokus till vår favoritdelikatess; ost. Sedan dess har vi fortsatt att prova oss fram bland Europas absolut bästa ostar. Omsorgsfullt väljer vi ut de med bäst smak och kvalitet för att presentera på den svenska marknaden. Idag hittar du även välsmakande tillbehör i form av marmelader hos Engelmanns – helt enkelt det du behöver för att skapa den perfekta ostbrickan.

Upptäck Europas finaste ostar med oss

Ekologiska ostar och många utmärkelser har bekräftat att vi är på rätt spår. Den godaste maten är gjord på de renaste råvarorna. Inget krångel – inga onödiga tillsatser. Därför hittar du Sveriges kanske bredaste utbud av ekologiska ostar hos oss på Engelmanns.

Våra drivkrafter är exakt de samma nu som vid starten för 30 år sedan; passion för god mat och en genuin vilja att sprida Europas finaste smaker till fler. Välkommen att upptäcka dem tillsammans med oss.