Om oss

Sveriges delikatessleverantör med smaken i fokus

Engelmanns är ett svenskt familjestartat företag med över 40 års erfarenhet av delikatessbranschen. Vår historia går tillbaka till 1980-talet och idag importerar och säljer vi dessertost, charkuterier och antipasti från hela Europa.

Hos oss står smaken i centrum. Vi är nyfikna och söker ständigt efter det absolut bästa. Med vår gedigna erfarenhet vill vi vara den självklara länken mellan Europas finaste delikatesser och våra kunder – så att fler får möjlighet att njuta av goda smaker.

Vi vill inspirera dig med vårt fantastiska sortiment och erbjuda en helhetslösning för er delikatessavdelning. Vi är väldigt stolta över vårt breda urval av noga utvalda ostar, marmelader, chark, antipasti och kex.

Välkommen att upptäcka en ny värld av fantastiska smaker tillsammans med oss!

 


 

ENGELMANNS KONSUMENTFÖRPACKADE SORTIMENT

The Number Collection

Våra eleganta och tydliga konsumentförpackningar talar snabbt om produktens ursprung, styrka och användningsområde. The Number Collection underlättar dessutom för dig som vill memorera dina favoriter. Engelmanns breda sortiment erbjuder inte bara ost utan även chark, antipasti, kex och marmelader –  alltså allt du kan tänka dig för den perfekta delibrickan.

 


 

HISTORIA

Så började det

en resa i europeiska smaker

Engelmanns smakresa började en höstdag 1988. Det var den dagen som Tomas Engelmann kom till Stockholm från Wiesbaden, Tyskland. Under 20 år försåg han de svenska matbutikerna med inlagda delikatesser, något som fortfarande var svårt att få tag på i Sverige vid den tiden. Minns ni när självplock av inlagda oliver, vitlökar, kronärtskockor och tomater blev populärt? Det konceptet var signerat Engelmanns.

Vi väljer – du njuter

2008 tog den nya generationen Engelmann över och skiftade fokus till vår favoritdelikatess; ost. Sedan dess har vi fortsatt att prova oss fram bland Europas absolut bästa ostar. Omsorgsfullt väljer vi ut de med bäst smak och kvalitet för att presentera på den svenska marknaden. Idag hittar du även välsmakande tillbehör i form av marmelader, chark och antipasti hos Engelmanns – helt enkelt det du behöver för att skapa den perfekta ostbrickan.

Våra drivkrafter är exakt de samma nu som vid starten för 40 år sedan; passion för god mat och en genuin vilja att sprida Europas finaste smaker till fler. Välkommen att upptäcka dem tillsammans med oss.

 

 

Utmärkelser och priser

Engelmanns har haft en mycket god tillväxt genom åren och är idag ett mycket välmående företag  vilket även uppmärksammats med en rad utmärkelser.

Sponsring och välgörenhet

Vi vill vara med och hjälpa olika organisationer och projekt som ligger oss varm om hjärtat. Vi kan inte hjälpa alla, men i år har vi valt att stötta dessa föreningar.

Läs om GDPR och vår integritetspolicy här.