Fransk Bondost

Ursprungligen tillverkades Bondosten av lantbrukare som ett sätt att ta tillvara sommarens överflöd av mjölk, främst från getter och får. Befolkningen i byarna och städerna fattade så småningom tycke för ostarna vilket ledde till en ökad produktion.

Idag har Engelmanns Fransk Bondost kommit att bli en av våra absoluta storsäljare och därför har vi nu tagit fram en hel serie utsökta Franska Bondostar. 

Engelmanns Fransk Bondost 

En riktig bondost från den franska landsbygden, närmare bestämt från höjderna i franska Baskien. Denna ostfavorit är en smakrik, gräddig vardagsost som passar nästan till allt – frukost, lunch och middag. Osten är halvhård med en naturlig ostskorpa och har en arom som drar åt mild hasselnöt. En riktig familjeost! Lagrad ca 2 månader. Vikt 4 kg. 

 

Engelmanns Fransk Bondost Får

Den perfekta osten för den som önskar ett lite mildare alternativ. Den 2,5 månader långa lagringen ger en milt syrlig och lite söt ost som dessutom är en bra källa till näringsämnen och mineraler. Låt den smälta i munnen tillsammans med ett glas lätt rosévin. Vikt 4,5 kg.

Engelmanns Fransk Bondost Blåmögel

Denna vackert blåmarmorerade, kraftfulla ost riktigt smälter i munnen. Den tillverkas av opastöriserad komjölk av högsta kvalitet. Avnjut den som som den är eller värm den tillsammans med grädde och du har en fantastisk sås till färsk pasta! Vikt 5,4 kg.

 

 

Engelmanns Fransk Bondost Får & KO

Denna elfenbensfärgade ost har en fast konsistens och en tydlig smak av både får- och komjölk. En uppfriskande syrlighet och en mild ton av senap framträder i eftersmaken. Skär upp en ordentlig bit och njut av den tillsammans med en ljus lager. Vikt 4,3 kg. 

Se hela vårt sortiment