Sortiment / Ost / Schweiz

SCHWEIZ

Kaltbach Creamy

En underbart krämig, grottlagrad ost av Gruyèretyp med nötig, mogen smak. Med färsk frukt eller ett lätt vitt vin utvecklas den fulla smakpotentialen hos denna ost. 

Thunderstorm

När en lärling tillsatte alldeles för mycket grädde till en klassisk alpost fick man som resultat denna aromatiska bergsost! Den har en exceptionellt krämig konsistens och går bra ihop med kött.

Gruyère Grottlagrad

16-18 månader

Vår finaste Gruyère som nästan bör avnjutas andaktsfullt. Den mjölkvita färgen skvallrar om en lång lagringstid och är en kvalitetsstämpel när det gäller Gruyère.

Brie Suisse EKO

Här kommer en ost som kräver sin plats – vår absolut bäst säljande Brie. Smaken är både frisk och krämig, en upplevelse för alla typer av kunder. Att komma ihåg: En bra Brie skall alltid njutas rumstempererad och i gott sällskap. 

Appenzeller Classic

En bra introduktion till Appenzellers sortiment. Med en rund och krämig smak perfekt i varma maträtter som en Croque monsieur eller varför inte en hembakad pizza. Även en höjdare på ostbrickan.

Appenzeller Creamy

Appenzeller Rahmkäse är en halvhård, krämig och lite kryddig ost med nötig och mogen smak av vilda alpörter. Osten tvättas under lagringen med vin och särklit utvalda örter efter traditonellt recept.

Appenzeller Edel

En riktig smakupplevelse! En fullmogen ost med balanserat kryddig karaktär och fina saltkristaller. Nio månaders regelbunden affinering med den unika örtblandning som blivit Appenzellers varumärke. 

Appenzeller Raclette

En Appenzeller med kraftfull smak,  extremt krämig konsistens och fantastiskt bra smältegenskaper.

Appenzeller EKO

Endast ett fåtal känner till de örter och kryddor som tillsammans med vitt vin används vid mognadsprocessen. Den kortast lagrade av våra Appenzeller, med en rund och mild smak.

Appenzeller Extra

Vår främsta och mest lagrade Appenzeller. En vacker och välsmakande alpost i elegant förpackning. Efter 6 månaders lagringstid är den beviset på att den hemliga mognadsprocessen fortfarande är aktuell. 

Appenzeller Surchoix

En ost som bokstavligen tvättas i vin och örter under lagringstiden. Smakar lika bra som den ser ut, med en blommig smak av kryddor. Avnjuts med fördel till ett glas fruktigt vin.

Chällerhocker

Krämgul, kristallrik, aromatisk med noter mot hö och kola – det kan inte bli bättre. Lagras i ca 8 månader och när den är klar att ätas frigörs aromen av örter och lök, nötter och kola med en sista citrusnot. 

Gruyère Resérve

9 månader

En elegant Gruyère som passar vid alla tillfällen. Om du vill överraska dina gäster, servera den här osten som ett knaprigt skal till en fransk löksoppa. En upplevelse du sent kommer att glömma.

Gruyère Resérve Super Cut

(limpa)

En klassisk Gruyère i en annorlunda form, för den som föredrar en rektangulär ost. En perfekt kombination av sälta och fin konsistens. Smaken är mjuk och aromatisk med noter av hö och nötter.

Gruyère Supreme EKO

Vår ekologiska Gruyère med utmärkt arom och fyllig smak. Verkligen en ost för den medvetne finsmakaren. Passar perfekt i en sommarsallad tillsammans med något från grillen.

Gruyere AOP von Mühlenen Premier Cru

En flerfaldigt prisbelönt ost som grottlagras till perfektion i kända kantonen Fribourg vilket ger en kraftfull nötig och fruktig arom och smak. Perfekt sälta med små saltkristaller.

Gruyère Grottlagrad

12-14 månader

En perfekt kombination av sälta och fin konsistens. Smaken är fruktig och kraftfull, med övertoner och arom av hö och nötter. 

Engelmanns Alpost

En av våra bästa ostar från den schweiziska ostfloran. En härligt vällagrad smakrik ost från Engelmanns som garanterat får kunderna att komma tillbaka många gånger.

Jura Bergkäse ”Taignon”

Detta är en smakrik hårdost från Schweiz som är gjord på opastöriserad mjölk. Osten är lagrad i 10 månader och dess goda smak påminner om en Gruyère!

Grottlagrad Emmentaler EKO

Vår fina ekologiska Emmentaler, med sina karaktäristiska rund hål, grottlagras i ca 12 månader. Den har en härlig gulaktig färg och är mild och fin med en välbalaserad, lätt smörig, något söt smak.  

TÊTE DE MOINE AOP

En ost från de Schweiziska Jurabergen. Osten formades som en cylinder och skulle då föreställa en munkhjässa, som måste ansas titt som tätt. Kvar av den humorn är en riktigt god ost. 

Mont Vully – Black Label

En långlagrad mjuk Mont Vully. Härligt krämig med en kraftfull och fin arom. Osten affineras under lagringen med Pinot Noir som bidrar till den kryddiga smaken. Helt klart en ny favorit. 

Kaltbach Raclette

En ljuvlig, halvhård ost med naturlig skorpa. Den passar perfekt till gratänger och varma mackor. Servera den gärna smält över läckra charkuterier.

Kaltbach Gold

Ostmästarna på Kaltbach har hittat den perfekta balansen i denna skapelse – en läcker, grottlagrad ost med en subtil, nötig, pikant smak och en lätt sälta och ton av karamell. 

Marc´s Nusskäse

Ett underbart nötdestillat ger den här osten sin fulländade och lätt nötiga smak. Traditionellt framställd efter gamla recept. En riktig ost-nöts-dröm!”

Marc´s Grottlagrade Emmentaler

Under lagringen utvecklas en väl avrundad, kryddig, men samtidigt fruktig doft. Saltkristallerna vittnar om en fin ålder.

 

L´Etivaz AOP

En traditionellt producerad alpost med krämig smak av frukt och nötter. En viss smak av rökighet kan bero på att den ystas i kopparkärl över öppen eld. Den har sin givna plats på ostbrickan. 

L´Etivaz AOP EKO

En traditionell alpost med en kraftfull smak. Ekologiskt producerad och lagrad i de schweiziska bergen. Framtagen på mjölk från kor som betat sommargräs i alpsluttningar. Ystas i kopparkärl över öppen eld.

Raclette Valdor

Vill du ha en Raclette med mer karaktär! Låt oss presentera karaktär i kubik: en Raclette som är lagrad mellan 4 – 5 månader, mer mogen i smaken och perfekt för finbesöket. 

Maxx 365

En ost lagrad i 365 dagar för riktiga njutare. Mycket saltkristaller och stark i smaken. Väldigt populär ost i butiker i Europa.