En riktig smakupplevelse! En fullmogen ost med balanserat kryddig karaktär och fina saltkristaller. Nio månaders regelbunden affinering med den unika örtblandning som blivit Appenzellers varumärke.
Endast ett fåtal känner till de örter och kryddor som tillsammans med vitt vin används vid mognadsprocessen. Den kortast lagrade av våra Appenzeller, med en rund och mild smak.
Vår främsta och mest lagrade Appenzeller. En vacker och välsmakande alpost i elegant förpackning. Efter 6 månaders lagringstid är den beviset på att den hemliga mognadsprocessen fortfarande är aktuell.
En ost som bokstavligen tvättas i vin och örter under lagringstiden. Smakar lika bra som den ser ut, med en blommig smak av kryddor. Avnjuts med fördel till ett glas fruktigt vin.
Krämgul, kristallrik, aromatisk med noter mot hö och kola – det kan inte bli bättre. Lagras i ca 8 månader och när den är klar att ätas frigörs aromen av örter och lök, nötter och kola med en sista citrusnot.
En långlagrad mjuk Mont Vully. Härligt krämig med en kraftfull och fin arom. Osten affineras under lagringen med Pinot Noir som bidrar till den kryddiga smaken. Helt klart en ny favorit.
En ost från de Schweiziska Jurabergen. Osten formades som en cylinder och skulle då föreställa en munkhjässa, som måste ansas titt som tätt. Kvar av den humorn är en riktigt god ost.
Vår fina ekologiska Emmentaler, med sina karaktäristiska runda hål, grottlagras i ca 12 månader. Den har en härlig gulaktig färg och är mild och fin med en välbalaserad, lätt smörig, något söt smak.
Vill du ha en Raclette med mer karaktär! Låt oss presentera karaktär i kubik: en Raclette som är lagrad mellan 4 – 5 månader, mer mogen i smaken och perfekt för finbesöket.
Den noggrant utvalda mjölken och den långa, naturliga lagringsprocessen bidrar till ostens unika karaktär. För att uppleva hela smakpaletten och aromerna från örter och blommor rekommenderar vi att servera osten i små bitar tillsammans med ett glas rött...
En extremt krämig gorgonzola så slät så att den nästan är flytande. Infuserad med en hemlig tryffelblandning och sedan täckt med fina flingor av torkad tryffel.
Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Engelmanns Sweden AB, orgnr. 556750-7511 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.
Hantera dina cookieinställningar
Nödvändiga cookies
Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.
Funktionella cookies
Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.
Cookies för statistik
För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.
Cookies för personlig anpassning
För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser
Cookies för annonsmätning
För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.
Cookies för personlig annonsmätning
För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig
Cookies för anpassade annonser
För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata